Pričam o mom detinjstvu i kako sam ušao u svet muzike. Kako sam se navukao preko prvih kućnih kompjutera na muziku, i na kraju na DJ-ing i clubbing. Snimao sam muziku na kasete drugima kako bi mogao da kupujem novu muziku, i tako sve u krug!

Zašto mi muzika mnogo znači u životu?

Pre neki dan sam malo popričao sa jednim DJ poznanikom u vezi samog DJ posla i širenja DJ mikseva po internetu. U toku priče spomenuo mi je termin “retired DJ”, aludirajući na nas obojicu kao “stariju gardu“, a to u principu znači “ćao nema više“ ili ti “bacio kašiku“. Pošto sam nekad aktivno radio DJ posao u klubovima i na raznim dešavanjima, drugar mi je dao dobru temu za razmišljanje. Istina jeste da ne radim više po klubovima, konkurencija u NYC je stvarno velika, ali sa druge strane prilično sam aktivan na mojim radio stanicama koje se slušaju. Pitanje stoji, jel’ sam se i ja penzionisao, ili sam još uvek aktivan? I, kako se to uopšte meri? Zarađenim novcem? Brojem slušalaca na radiju, ili možda samo brojem posetilaca na žurkama i događajima? Pa, nakon dosta analize, i merenja brojki, došao sam do neke istine, nekih zaključaka, koje sam rešio da podelim sa vama svima...

Ovaj tekst je posvećen osobama koje žele da postanu DJ, a možda bude zanimljiv i svima vama koji pratite i slušate elektronsku muziku. Pošto je svaki DJ početak težak i nikad nema dosta novca za sve, želja mi je da pomognem svima vama koji ne želite da ga trošite na gluposti. Znam da imate želju i veoma dobar razlog zašto želite da postanete DJ, ali želja je jedno a realnost drugo. Probaću da vam objasnim u najkraćim crtama posao DJ-a, kako da izaberete opremu, uštedite novac i krenete putem uspeha. Pa da krenemo.